LiderTakipciLiderTakipci En ucuz smm panel

Tiktok Nedir?

Tiktok Nedir?

Tiktok ile Tiktok Lite Arasındaki Fark konusundan bahsetmeden önce tiktok nedir? ve tiktok lite nedir? bunları  açıklamakta fayda var. Amerika ve Avrupa’da bulunan çeşitli paylaşım portallarına rakip olarak Çin’de doğan ve 2016 yılında dünya ile buluşan tiktok bir sosyal medya uygulaması olarak yayın hayatına başlamıştır. Kısa video ve paylaşım konusunda hızlı bir yükseliş gösteren tiktok en hızlı büyüme gösteren uygulama haline geldi. Özellikle müzikal yayınlar, dans, komedi gibi kısa yayınlar yapılan bu platform sayesinde bir çok tiktok fenomeni ortaya çıktı.

Dünyada tiktok kullanıcılarının sayısı hızla artarak 1 milyar sınırını çoktan aşmış vaziyetti. Yaklaşık olarak 150 ülkede kullanılmakta ve yaygın olarak paylaşım yapılmaktadır.  

Tiktok Lite Nedir?

Tiktok ile Tiktok Lite Arasındaki Fark hakkında yazmak için tiktok lite nedir o konuyu da açıklayalım. Tiktok lite temelde tiktoktan farklı bir şey değildir. Aynı şekilde sosyal medya üzerinden yayın yapan bir uygulama türüdür. Tiktok kullanıcıları kendi hesaplarına girerek buradan tiktok lite hesabına ulaşabilir. Tiktok gibi bu uygulamada eğlence dünyasında milyonlarca insan tarafından kullanılan bir uygulama olmuştur. Bu sanal dünyada insanlar renkli, canlı ve hareketli bir ortamda kendilerini bulur.

Ayrıca bu tür paylaşımların yapıldığı akıllı cep telefonlarında yapılan paylaşımlar nedeni ile zaman zaman gerekli hafıza ve yer kalmadığı olmaktadır. Tiktok lite ise tiktoka göre daha basit bir uygulama olarak ortaya çıkmakta ve akıllı telefonlarda daha az yer kaplaması ile öne çıkmaktadır. 

Tiktok ile Tiktok Lite Arasındaki Fark

Tiktok ile Tiktok Lite Arasındaki Fark teknik anlamda bulunmakla birlikte sanal dünya açısından çok büyük bir farkı yoktur. Temel olarak bir takım farklarını şöyle sıralamak mümkün;

  • Tiktok lite tiktoka göre daha basit bir uygulama olarak ortaya çıkar.
  • Tiktok 300 MB düzeyinde bir veri biriktirme kapasitesine sahiptir. Ayrıca veri kullanıldıkça aplikasyon aktif olur ve hafızada daha çok yer kaplar. Tiktok lite ise ön bellek üzerinde tiktoka göre daha az veri biriktirme kapasitesine sahiptir.
  • Tiktok şık ve güzel bir tasarım halinde olmasına rağmen tiktok lite daha basit bir tasarımla sunulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@LiderTakipci'yi Instagram'da takip et!
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.