LiderTakipciLiderTakipci En ucuz smm panel

Dünyada En Çok Yaygın Olan Sosyal Medya Platformu Hangisi?

Dünyada En Çok Yaygın Olan Sosyal Medya Platformu Hangisi?

Dünyada En Çok Yaygın Olan Sosyal Medya Platformu Hangisi? hepimizin merak ettiği bir sorudur. Dünyada milyonlarca insan sosyal medya uygulaması kullanır hale geldi. İnsanların hayatında ekmek gibi su gibi bir ihtiyaç haline geldi adeta sosyal medya. Peki insanların en çok tercih ettiği ve sık olarak kullandığı sosyal medya platformu hangileri? Neden insanlara cazip geliyor? Bu konuları araştırdık. Herkesin bildiği ve kullandığı bu sosyal medya platformlarından en çok öne çıkanı tahmin ettiğiniz gibi Facebook olmuştur. 

Bunun yanı sıra Youtube ve Instagram bu oluşumu takip ediyor. TikTok sosyal medya platformları içerisinde iyi çıkış yapan ve her geçen gün popülaritesini arttıran bir oluşum olarak dikkat çekiyor.

En Dikkat Çeken Sosyal Medya Platformları 

Dünyada En Çok Yaygın Olan Sosyal Medya Platformu Hangisi? Elbette Facebook ilk sırada. Bunda ilk tanıştığımız sosyal medya platformlarından birisinin olması elbette önemli. Ancak yaşlı ve genç herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilmesinin de etkisini yabana atmamak gerek. Ayrıca bazıları kabul etmese de WhatsApp uygulaması da bir sosyal medya platformudur. 

Bir çok insan WhatsApp üzerinden her gün defalarca iletişimi geçmekte ve görüşmeler yapmakta. Dünya üzerinde sosyal medya kullananlara yönelik yapılan araştırmalar neticesinde özellikle 18 yaş üzerinde yaklaşık 59 milyon kişinin bu uygulamaları kullandığı belirtilmiştir. Bu rakama 18 yaş altı kullanıcıları dahil değildir. Bir çok sosyal medya platformu 18 yaş altı insanlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Dünyadaki Sosyal Medya Platformları

Dünyada En Çok Yaygın Olan Sosyal Medya Platformu Hangisi? açıklamaya çalıştık. Ancak doğal olarak Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok uygulaması dışında da popüler olan ve milyonlarca kullanıcısı olan bir çok sosyal medya platformu mevcut. İnsanlar bu platformlar sayesinde her türlü düşünce ve fikirlerini, fotoğrafları ile çekmiş oldukları videoları paylaşmakta ve diğer kullanıcılar ile iletişim kurmaktadır.

Sosyal medya platformlarından çok kullanıcı sayısına sahip olanlardan bazıları; We Chat, Messenger, Telegram, Douyın, Kuaishou, Sina Weibo, Snapchat gibi uygulamalardır. Belirtilen bu sosyal medya platformları gün geçtikçe daha da büyümeye devam etmekte ve kullanılmaktadır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@LiderTakipci'yi Instagram'da takip et!
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.