LiderTakipciLiderTakipci En ucuz smm panel

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları

Dünya çapında her yıl binlerce sosyal medya uygulaması kullanıcılara tanıtılıyor. Ancak bunların içerisinde sadece bazıları kullanıcıların dikkatini çekebiliyor. En çok kullanılan sosyal medya uygulamaları hangisidir insanlar tarafından merak edilen bir konudur.

İnsanlar tarafından kullanılan sosyal medya uygulamaları genelde içerisinde fotoğraf ve video paylaşılan uygulamalar olmaktadır. Ancak bazı sosyal medya uygulamaları içerisinde insanlar düşüncelerini, deneyimlerini de paylaştıklarından bu uygulamalarda oldukça popüler olmaktadır. Tüm dünya çapında yapılan istatistik sonuçlarına göre en fazla kullanılan sosyal medya uygulamalarını sizler için inceledik.

En Çok Kullanılan Müzik ve Video Paylaşım Uygulamaları

Dünya çapında tüm zamanların en çok kullanılan sosyal medya uygulaması hiç şüphesiz Youtube olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk çıktığında müzik paylaşım sitesi olsa da zamanla güncellemeler ile bazı özellikler de eklenmiştir. Youtube üzerinde sadece müzik değil kullanıcılar kendi içeriklerini de üreterek paylaşabiliyor hatta yorum ve beğeniler ile de aktif bir sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkabiliyorlar.

En çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında son yıllarda çok popüler olan bir uygulamada TikTok olmaktadır. TikTok ilk çıktığında aslında büyük bir kitle oluşturmadı ancak zamanla yeni özellikleri ile 7’den 70’e her ülkeden kendisine kullanıcı bulabildi. Şu anda en çok kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır.

En Çok Kullanılan Fotoğraf ve Video Paylaşım Sosyal Medya Uygulamaları

Bugün herkes tarafından bilinen fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram, daha doğmamış çocuklar için bile açılan hesaplar ile dolu. Instagram her yıl yeni özellikleri ile kullanıcı sayısını arttırmaktadır. İnsanlar her gün binlerce resimler bu uygulamalar üzerinde paylaşmakta ve sevdikleri ile iletişim kurmaktadır. Bugün dünya çapında Instagram kullanan kişi sayısı 2 Milyar üzerinde ve bu kullanıcıların hepsi aktiftir. Bu hesaplamalar içerisine pasif ve hesabını kısa bir süre donduran hesaplar dâhil edilmemiştir. Bir uygulama için devasa bir rakam olduğundan en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında sarsılmaz bir yeri olduğunu söyleyebiliriz.

Eski adı Facebook yeni adı Meta olan sosyal medya uygulaması bir zamanlar en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olarak yer alıyordu. Ancak Instagram ve Twitter gibi uygulamaların çıkması ile bu uygulama şu anda eskiden olduğu gibi rağbet görmemektedir. Ancak bugün bile hatırı sayılır bir kullanıcı sayısı bulunmaktadır. Bugün Meta kullanıcı sayısı; kullanıcı sayısı 2,93 milyardır. En fazla kullanıcı sayısına ulaşabilen Meta, yenilen özellikleri ile zirvedeki yerini korumaya çalışmaktadır.

Bir diğer popüler sosyal medya uygulaması ise Twitter olmaktadır. Tüm dünyada ana akım basın ve medyanın yerini alan bu uygulamanın şu anda ki aktif kullanıcı sayısı 229 milyon olarak belirtilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk tarafından satılan alınan bu uygulama her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmaya çalışmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde birçok sosyal medya uygulaması daha kullanılmaktadır. Bu yazımızda size en fazla kullanılanları sıraladık. İlgili diğer içeriklerimiz için bloğumuzu okuyunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@LiderTakipci'yi Instagram'da takip et!
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.