LiderTakipciLiderTakipci En ucuz smm panel

Instagram’da yalan haberleri önlemek

Instagram’da yalan haberleri önlemek için neler yapmak gerektiğini gelin hep beraber öğrenelim. Bu konuda detaylara ineceğiz.

Kullanıcı ister Instagram bayan takipçi satın al hizmetinden yararlansın ister farklı hizmetleri kullansın zaman zaman karşısına yalan haberler çıkabilir. Bu konuda yapılması gereken pek çok şey bulunuyor. Instagram’da bu durumla karşılaşmak gayet doğal. Çünkü bazı kullanıcılar kendi çıkarını düşünerek prim kasmak için böyle bir yola başvuruyor. Örneğin kullanıcı etkileşimi yükseltmek veya kendi web sitesinin daha popüler olmasını sağlamak için yalan haber uydurabilir. Bu gibi pek çok durum platformda doğru haber almak isteyen Instagram kullanıcılarını etkileyebiliyor.

Instagram’da yalan haberlerin önüne geçmek

Instagram’da yalan haberlerin önüne geçmenin birçok yolu bulunuyor. Düşmeyen takipçi satın al hizmetini kullanan bir kişi bunun için öncelikle haberin doğru olup olmadığını anlamalı. Instagram her ne kadar kendi yapay zekasıyla yalan haberleri tespit etmeye çalışıyor olsa da bazı durumlarda topluluğun gücünden de faydalanmak gerekiyor. Çünkü her türlü yalan haberi yapay zekanın anlaması mümkün olmayabilir.

Instagram’da bir gönderi yanlış bilgi yayıyor ise o gönderi silinmiyor, bunun yerine shadow ban alıyor yani ön plana çıkmıyor. Bununla birlikte gönderinin yanlış bilgi içerdiği konusunda da kullanıcılara uyarı gönderiliyor. Bu konuda alınan bir diğer önlem eğer bir haber asılsız ise o haber ile alakalı diğer paylaşımlar da tespit edildiğinde bu paylaşımlar için de aynı şekilde bir uyarı etiketi eklenir. Bu sayede haberin daha fazla yayılmasının önüne geçilir.

Instagram, bir gönderinin yalan haber olduğunu anlamak için o gönderinin başlığının ne kadar doğru olduğunu anlamak gerektiğini, fotoğrafların gerçekçi görünüp görünmediğini incelemek gerektiğini ve kaynağını araştırmak gerektiğini belirtiyor. Güvenilir takipçi satın alhizmetinden yararlanan bir kişi yalan haber tespit ettiği bir gönderiyi şikayet etmek istediğinde hemen o gönderinin üzerinde üç nokta simgesine basmalı. Sonrasında sırayla “Şikayet Et -> Uygunsuz -> Yanlış Bilgiler” kısmına dokunmalı. Instagram ekibi gerekli incelemeler sonrasında işlem yapıyor olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@LiderTakipci'yi Instagram'da takip et!
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.