LiderTakipciLiderTakipci En ucuz smm panel

Sosyal Medya Etkileşimi Arttıran Saatler

Sosyal Medya Etkileşimi Arttıran Saatler

Sosyal medya, insanların araştırma yaptığı, birbirleriyle iletişimde bulunduğu, paylaşımlar yaparak içerikler ürettiği platformlardır. Web 2.0’ın kullanımı ile beraber sosyal medyaya olan ilgi de fazlasıyla arttı. Birçok insan sosyal medyayı keşfederek sosyal medyada fazlasıyla zaman geçirmeye başladı. Ayrıca sosyal medyayı mesleği haline getiren kişiler de var. Sosyal medyanın gelişimiyle birçok platform ortaya çıkmaya başladı. Instagram, facebook, twitter gibi birçok sosyal medya platformu birçok milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı. İnsanların fotoğraf paylaşmalarına, düşüncelerini paylaşmaya imkan sağlayan sosyal medya platformları bununla birlikte etkileşim sayısını artırmak için kişiler çaba sarf etmekte. Peki etkileşimi artırabilmek için neler yapılabilir. Etkileşimi artırabilmek için hangi saatlerde paylaşım yapmalıyız. Bu yazımızda bunlara değineceğiz.

Sosyal Medya Etkileşimi Artıran Saatler 

Her sosyal medya platformunun etkileşimi yüksek olduğu saatler farklıdır. Bunun sebebi ise sosyal medya kullanıcılarının sosyal medya platformlarını farklı saatlerde kullanmayı tercih etme sebebidir. Hatta paylaşımın günü bile önem arz etmektedir. Peki hangi sosyal medya platformunda hangi saatleri kullanmalıyız ?

Instagram

Türkiye’de en çok paylaşım yapılan sosyal medya platformu olan Instagram; paylaşım yapmak için en uygun saat 08:00-17:00’dir. Instagram’a paylaşım yapmak isteyenler iş giriş çıkış saatleri arasını tercih etmelidir. Bu saatler arasında etkileşim artacaktır. Pazartesi ve perşembe günleri Instagram kullanımı arttığından bu günlerde paylaşım yapmak etkileşimi artırmaya yardımcı olacaktır.

Facebook

En eski sosyal medya platformlarından olan Facebook; orta yaşlı kişilerin oldukça tercih ettiği bir sosyal medya platformudur. Facebook’da paylaşım yapmanın en uygun saati 13:00’dır. Etkileşimin en fazla olduğu günü ve saati ise çarşamba günü saat 15:00’dır. Facebook’un etkileşimi en az olduğu gün ise pazartesi günüdür.

Twitter

Diğer sosyal medya platformlarından ayrı bir kullanım amacı olan Twitter; genellikle insanların düşüncelerini, yorumlarını paylaştığı bir sosyal medya platformudur. Servetiyle dünyada tanınan Elon Musk’ın sahip olduğu Twitter’da paylaşım yapmanın en uygun saati iş çıkış saatleri olan 17:00-19:00 arasıdır. Ayrıca hastaglerin sık paylaşıldığı 20:00-22:00 arası da etkileşime oldukça açık saatler biridir.

Linkedln

Profesyonel iş hayatı için kullanılan Linkedln; insanların iş hayatı için bağlantı kurmasına yarayan sosyal medya platformudur. Linkedln’de en fazla etkileşim alan saatler 07:00-17:00 arasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@LiderTakipci'yi Instagram'da takip et!
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.